MPP ASPIRASI MAHASISWA

MPP ASPIRASI MAHASISWA

Thursday, May 12, 2011

Sekalung Tahniah Buat Tan Sri Dr. Zulkefli A Hassan Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti Kebangsaan Malaysia yang Baharu

Posted by ASPIRASI UKM 2:14 PM, under | No comments

Bekas Ketua Setiausaha Kementerian Pengajian Tinggi (KPT), Tan Sri Dr. Zulkefli A Hassan dilantik sebagai Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) berkuatkuasa Isnin depan.

Tan Sri Dr. Zulkefli A Hassan


Pelantikan tersebut menerusi surat lantikan yang dikeluarkan oleh pejabat Menteri Pengajian Tinggi kepada UKM bertarikh 7 April 2011 yang lalu. Perlantikan beliau adalah untuk tempoh tiga tahun sehingga 15 Mei 2014.

Menteri Pengajian Tinggi Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin menjelaskan pelantikan Dr Zulkefli mampu membawa UKM ke arah pencapaian kemajuan akademik dan organisasi yang cemerlang selaras dengan hasrat kerajaan menjadikan Malaysia pusat kecemerlangan pendidikan serantau dan antarabangsa.

Tan Sri Dr. Zulkefli A Hassan, 59, merupakan graduan  Ijazah Sarjana Muda Ekonomi (Kepujian) dari Universiti Malaya, Ijazah Sarjana dari Universiti Bradford dan Ijazah Doktor Falsafah dari Universiti Manchester.

MPP Aspirasi mengucapkan selamat datang kepada Tan Sri Dr. Zulkefli A Hassan ke Universiti Kebangsaan Malaysia dan berharap dengan penyertaan Tan Sri Dr. dapat meningkatkan lagi pencapaian dan kegemilangan UKM tercinta..

:::TEGUH SETIA BERSATU::

0 comments:

Post a Comment